2011. május 31., kedd

Mi tulajdonképpen a scrapbook? 7.

Ismerkedjünk tovább a scrapbook technikával! Most lássuk, milyen információk érhetők el magyarul erről a technikáról? Májusi cikksorozatunkban a scrapbook technikát szeretnénk közelebb hozni a Rayher - A TE kreatív világod blog olvasóihoz.

2011. május 27., péntek

Mi tulajdonképpen a scrapbook? 6.

Ismerkedjünk tovább a scrapbook technikával! Most lássuk, milyen módon sajátíthatjuk el az ismereteket erről a technikáról? Májusi cikksorozatunkban a scrapbook technikát szeretnénk közelebb hozni a Rayher - A TE kreatív világod blog olvasóihoz.

2011. május 25., szerda

Interjú: Egy kedves és szorgos scrapbookos édesanya

Népszerű interjú rovatunkban ezúttal Virág Éva a vendégünk. Éva április közepétől csatlakozott a Rayher Kreatív Centrumhoz, nagy örömünkre, hiszen így ismét szakember kezében tudhatjuk a scrapbook témát Boráros téri üzletünkben. Évi már évek óta ismeri a scrapbook technikát. Épp most futó cikksorozatunkban láthatjuk néhány alkotását, ezek a hazai scrapbookosok számára bizonyára már ismerősek. Most itt, a Rayher inspirációs blogján közelebbről is megismerkedhetünk Évivel és további alkotásaival. Interjúnkkal nem titkolt célunk másokban is felkelteni az érdeklődést ez iránt a(z igaz, hogy én alapos elfogultsággal állítom) páratlanul kreatív technika iránt!!

Mesélj egy kicsit magadról, hogyan kezdődött Nálad a scrapbookozás? Jól érzékelem, hogy ez egyfajta szerelem számodra?
Éva: A scrapbookkal úgy három-négy éve ismerkedtem meg. Eleinte a digitális változatát űztem, ez annyira nem volt számomra sikeres, de aztán hamar rákaptam a hagyományos scrapbookozásra. Innentől fogva tényleg szerelem lett ez a hobbi.
Jómagam szintén szenvedélyesen művelem ezt a technikát. Én először egy kisebb, 15x15-ös oldallal kezdtem. Te emlékszel még az első munkádra? Mivel kezdted?
Éva: A legelső művem egy 20*20 cm-es minialbum volt. Egy francia blogon láttam meg az album formáját, nagyon megtetszett, és muszáj volt egyet nekem is gyártani.

A scrapbook tipikusan a relatíve időigényes kézműves technikák közé tartozik. Ismervén Téged, aki oly alaposan tudod elkészíteni egy-egy oldaladat, kíváncsi lennék, mikor tudsz időt szakítani erre a hobbira?
Éva: Igyekszem a lehető leghamarabb elkészíteni az oldalakat, minialbumokat. Ez aló egyetlen kivétel volt az olaszországi nyaralásunkról készült húsz oldalas „minialbum” a maga több, mint száz képével, meg az emlékbe elrakott belépőkkel, parkoló cédulákkal. A gyerekek miatt is nehéz lenne sokáig tárolni a félkész oldalaimat, ezért inkább akkor dolgozom, amikor épp mással vannak elfoglalva, vagy iskolában- óvodában vannak; így semmi nem vonja el a figyelmemet a „dolgomról”.


Min dolgozol éppen vagy mi volt a legutóbbi befejezett munkád? Bemutatnád nekünk néhány mondatban?
Éva: Most éppen Lili óvodai ballagására készülünk, az óvó néniknek gyártom az albumot a kisasszonyról emlékbe. Mivel a munka mellett nincs sok időm, nem lett túl díszes album, már csak a képek hiányoznak belőle. Az anyagbeszerzés most már gyorsan megy, mivel a munkahelyemen mindent megkaphatok hozzá, ez korábban - mivel vidéki vagyok – kicsit lassabb folyamat volt. Az elkészítést rövidre kellett fogni: mindössze két napom volt rá, így a leghosszabb művelet a gyöngytoll pöttyeinek száradási ideje volt.

 
Érdekelne bennünket, Te hogyan kezdesz egy-egy új munkához? Honnan inspirálódsz? Adnál néhány tippet olvasóink számára, hogyan találhatnak rá egy-egy új témára, megvalósítási ötletre, színinspirációra?
Éva: Sokat nézegetem a blogokat, galériákat, már amikor van rá időm. Nekem valahogy nem megy a vázlat alapján az oldalkészítés, pedig sokszor próbáltam. Inkább hagyom, hogy a papírok, kiegészítők inspiráljanak; így sokszor előfordul, hogy a végén teljesen más lesz az oldal elrendezése, mint az elején szerettem volna. Ugyanezen okból a liftelés sem sikerül, pedig nagyon sok szép oldalt próbáltam már átültetni saját oldalamra. 
Mit jelent számodra ez a hobbi? Mit szeretsz benne? Meg tudnád fogalmazni, miért ajánlanád pont ezt a kreatív időtöltést másoknak, akik még nem próbálták?

Éva: Számomra ez a hobbi remek kikapcsolódás, ráadásul a két kisebbik gyerekemet szintén sikerült rászoktatnom, így közösen szoktunk alkotni. Lili még csak képeslapokat és ATC-ket gyárt, de Gyuszi már néhány oldallal is büszkélkedhet. Közben Gabi meg általában makettet ragaszt, így szépen el is foglalunk egy nyolc szermélyes asztalt…
Jellemeznéd a stílusodat? Meghatározható alapvetően, hogy milyen technikákat szeretsz alkalmazni a scrapbook alkotásaidon?
Éva: Eleinte rengeteget varrtam kézzel az oldalakon, ez még most is közel áll hozzám, főleg, ha sok virág van az oldalon. Mostanában pedig a papírtépésre, és –gyűrésre kaptam rá, főleg a kétoldalas papírok miatt, mivel mindig sajnálom, ha csak az egyik felét tudom megmutatni, és választanom kellene a két, egyformán szép oldal közül.





Végül, egy utolsó kérdés, Te, mint a Rayher scrapbookért felelős munkatársa, mely termékcsaládot ajánlod legszívesebben vásárlóid figyelmébe és miért - természetesen azok közül, amelyeket fel lehet használni ehhez a technikához!

Éva: Elsősorban a Bo Bunny papírokat ajánlanám, mivel általában kétoldalasak, így remek virágok is gyárthatók belőlük, ráadásul a most kedvenc technikámhoz, a tépéshez, gyűréshez is ideálisak; valamint a szerszámokat: az elengedhetetlen fémvonalzót, a művészkést /precíziós pengét, no és persze a Rayher direkt Bo Bunny papírokhoz gyártott gombjait, szalagjait és miltonkapcsait.
Nagyon köszönjük az interjút, Évi! Jó volt megismerni, mit jelent számodra a scrapbookozás. További örömteli alkotós órákat kívánunk!

Jó szívvel ajánljuk olvasóink figyelmébe Virág Éva blogját
Papírvirágok http://virageva.blogspot.com/,
ahol ahol további szép munkáikat is megcsodálhatjuk!


Budaházi Brigitta

2011. május 22., vasárnap

Mi tulajdonképpen a scrapbook? 5.

Ismerkedjünk tovább a scrapbook technikával! Most lássuk, milyen alapanyagok állnak rendelkezésünkre az albumkészítéshez! Májusi cikksorozatunkban a scrapbook technikát szeretnénk közelebb hozni a Rayher - A TE kreatív világod blog olvasóihoz.

2011. május 17., kedd

Mi tulajdonképpen a scrapbook? 4.

Ismerkedjünk tovább a scrapbook technikával! Most lássuk, milyen témákat dolgozhatunk fel albumoldalak és minialbumok formájában! Cikksorozatunkban a scrapbook technikát szeretnénk közelebb hozni a Rayher - A TE kreatív világod blog olvasóihoz.

2011. május 16., hétfő

Segítsetek! Nem akarunk leltározni!


Segíts a Rayher Kreatív Centrumban pénteken "kisöpörni" a készleteket, hogy ne kelljen annyit leltároznunk! Cserébe minden termékre 20% kedvezményt, egyes termékekre 90% kedvezményt adunk!

Meghosszabbított nyitva tartás:
2011. május 20. péntek 10-20 óráig

A kedvezmény más kedvezményekkel nem vonható össze, ezen időszak alatt a törzsvásárlói rendszer nem érvényes.

2011. május 15., vasárnap

Hasznos eszköz: a Sizzix formavágógép

Scrapbookozás közben, de bármely más papírmunkánál például a képeslapkészítés közben is nagyon sokszor előfordul, hogy szükségünk lenne egy-egy szép, precízen kivágott motívumra, feliratra, keretre és méghozzá pontosan egy adott kartonból vagy háttérpapírból kivágva.

2011. május 13., péntek

Mi tulajdonképpen a scrapbook? 3.

Cikksorozatunkban a scrapbook technikát szeretnénk közelebb hozni a Rayher - A TE kreatív világod blog olvasóihoz. Korábbi cikkeinkben általános tudnivalókat és a scrapbook oldal elemeit ismertettük röviden, Most lássuk, milyen megvalósulási formái léteznek a scrapbook technikának?

2011. május 11., szerda

Baba született? Készíts születési értesítőt!


Kisbaba született a családban?

Szeretnél gratulálni valakinek és meglepni egy pici ajándékkal? Vagy épp, hogy Te vagy az, aki hírül akarod adni az ismerősök körében ezt a csodálatos eseményt! Készíts születési értesítőt scrapbook technikával! Könnyen és gyorsan megtanulhatod, hogyan!

2011. május 10., kedd

Mi tulajdonképpen a scrapbook? 2.

Cikksorozatunkban a scrapbook technikát szeretnénk közelebb hozni a Rayher - A TE kreatív világod blog olvasóihoz. Első cikkünkben általános tudnivalókat említettünk meg a scrapbook technikáról. Most lássuk, hogy miből áll egy scrapbook oldal?

2011. május 7., szombat

Mi tulajdonképpen a scrapbook? 1.

A scrapbookozás, amely magyarul albumkészítést jelent egy olyan kreatív hobbitevékenység, amely, bár azt gondolnánk újkeletű, modern dolog, már több száz évre nyúlik vissza!

2011. május 6., péntek

Új kezekben a scrapbook téma

Néhány héttel ezelőtt hirdettünk felvételt, miszerint scrapbookost keresünk. Megtaláltuk a megfelelő személyt, nem kis örömünkre! Biztosak vagyunk benne, hogy választásunkat vásárlóink is vissza fogják igazolni. A scrapbook témát 2011. április közepe óta Virág Éva képviseli a Rayher Kreatív Centrumban.

Évivel és hobbijáról, ebben a hónapban interjút is olvashattok, kedves személyisége garancia arra, hogy érdekes olvasmány lesz, munkái pedig mindenkit lenyűgöznek majd a cikkben is! Blogján, amit a fenti linkről érhetünk el, folyamatosan tesz közzé leírásokat, leckéket és fotókkal illusztrált, lépésről-lépésre bemutatott alkotói folyamatokat a témában! Ajánljuk mindenki figyelmébe!

Egy kis ízelítőül szeretettel ajánljuk figyelmetekbe holnapi (és további) scrapbook tanfolyamait, amelyet a Rayher Kreatív Centrum Boráros téri üzletében tart!


Téma Időpont Tanfolyam díja

Ballagási minialbum-készítő tanfolyam

2011.05.07.
szombat 10:00
2.650,- Ft
"Baba született"
pop up képeslap-készítő tanfolyam


2011.05.12.
csütörtök 15:30
950.- Ft
Esküvői szett
Meghívó- és menükártya-készítő tanfolyam


2011.05.21.
szombat 10:00
1.390,- Ft

Papírvirág-készítő tanfolyam

2011.05.26.
csütörtök 15:30
850,- Ft

Minden tanfolyam ára tartalmazza az alkotások (minialbum, képeslap, meghívó, menükártya, papírvirágok) elkészítéséhez szükséges alapanyagokat és az eszközök használatát. Az elkészített munkák hazavihetők. A tanfolyamokra előzetes regisztráció szükséges, amit ide kattintva lehet megtenni. Rayher Kreatív Centrum: tanfolyamok


Szeretettel várjuk az érdeklődőket.

2011. május 4., szerda

A hónap ötlete: Ünnepek hónapja és scrapbook technika


Ebben a hónapban a Rayher Kreatív Centrum inspirációs blogján minden a scrapbook technikáról fog szólni. Érdekes interjúkkal, oktatóvideókkal, ismeretterjesztő cikkekkel, inspirációkkal, nyeremény- és alkotós játékokkal, tanfolyamokkal és vásárlási akciókkal várunk mindenkit!