2011. február 27., vasárnap

Gratulálunk februári kvízjátékunk nyertesének!

A Rayher Kreatív Centrum Facebook profilján februárban indított kvízjátékunk nyertesét kisorsoltuk.
A játék nyertese: Dobos Anita,
akinek nagy szeretettel gratulálunk!

Nyeremény: 3 doboz japán gyártmányú üveggyöngy a Rayher kínálatából, a nyertes választása szerinti színben és típusban. Egyetlen kikötés: 1 doboz 5g-os, 1 doboz 9g-os és 1 doboz 12g-os kiszerelést lehet választani! Kérünk, lépj velünk kapcsolatba, hogy a nyereményed átvételét megbeszélhessük.

A sorsolás részletei és eredménye ide kattintva tekinthető meg.

Figyelem! Csak azok vettek részt a sorsoláson, akik mind a négy kérdésre a megadott  határidőig és helyesen válaszoltak. A 3. kérdéssel kapcsolatban megjelentettünk néhány órával ezelőtt egy bejegyzést, ami tartalmazza a válasz magyarázatát is.

A kvízjáték helyes válaszai:
  • 1. Mit jelent a Magatama szó?
A Magatama gyöngy a japán gyöngyök egyik fajtája, a szó görbe, hajlított drágakövet jelent.
  • 2. Mire használjuk a stoppert, ha nem időmérésre, hanem ékszerkészítésre gondolunk?
Gyöngyszemek elcsúszásának megakadályozására, kapocs rögzítésére.
  • 3. Hogyan értelmezzük az új gyöngyméretezést: mit jelent az, ha egy gyöngy mérete 11/0?
A 11/0 méret azt jelenti, hogy egy inch-ben (2,54 cm) 11 db gyöngyszem fér el.
  • 4. Mire használjuk a rivolit?
A rivoli egy kúpos kő, amit gyöngyökkel foglalnak be.
Szeretettel várunk mindenkit a márciusi Facebook kvízjátékunkra is!

Jó tudni: A gyöngyök méretezése

Februárban a Rayher Kreatív Centrum Facebook profilján a gyöngyfűzéssel kapcsolatban tettünk fel kérdéseket. A 3. kérdésünk ez volt:
Hogyan értelmezzük az új gyöngyméretezést: mit jelent az, ha egy gyöngy mérete 11/0?
A japán gyöngygyárak a db/inch módszert alkalmazzák. Ez alapján a fenti kérdésre a helyes válasz:
A 11/0 méret azt jelenti, hogy egy inch-ben (2,54 cm) 11 db gyöngyszem fér el.

Hogyan értelmezzük tehát az új gyöngyméretezést? Mit jelent ez? Tudjunk meg többet a gyöngyök méretezésének elvéről!

Ezt a fajta méretezést most már a legtöbb gyöngygyár is átvette, pl. a csehek is, nem utolsósorban azért, mert a Preciosa gyár amerikai kézbe került, valamint az interneten terjedő számtalan minta is ezen alapszik. Ez a típusú gyöngyméretezés egyébként amerikai eredetű, és a kásagyöngyökre vonatkozik. Azon belül is az alaptípusra, mivel a felületkezelés és/vagy különlegesebb alak (pl.hatszögmetszetű gyöngy) alkalmazása esetén a méret nem követi pontosan a sort, azaz tizenegy darab 11/0-as hexagon gyöngy nem biztos, hogy kitölti az 1 inch-et.

Külön megbolondítja a dolgot, hogy amikor a gyöngyök méretezését meghatározzák, a gyöngyöket úgy állítják sorba, hogy a lyukak egymással párhuzamosan helyezkedjenek el, vagyis nem úgy, mintha fel lennének fűzve. Ennek azért van jelentősége, mert a kásagyöngyök nem szabályos gömb alakúak, hanem a lyuknál egy kicsit nyomottak, így az átmérőjük nagyobb, mint a lyuk hossza.

Az alábbi kép jól szemlélteti ezt. A képen 10/0 méretű kásagyöngyöket láthatunk egy vonalzó éle mentén  elrendezve. Ha megszámoljuk, láthatjuk 10 db gyöngy fér el egy inch-ben, tehát a gyöngyök 10/0 méretűek.

Forrás: Google (http://creativewhimsy.wordpress.com/)

Ezt azért fontos tudnunk, mert ha egy mintához megadják a leszámolható rajzon az ajánlott gyöngyméreteket, ha ismerjük a gyöngyméretezés elvét, és van otthon inch beosztású vonalzónk, mi is meg tudjuk határozni, hogy a saját készletünkben lévő gyöngyök vajon ugyanazt az eredményt adják-e majd, amit a mintán láthatunk. Vajon van 10/0-ás gyöngyünk, vagy csak 11/0-ás van épp a készletünkben?

Érdekesség: a milliméteres megjelölés inkább a csiszolt gyöngyökre, ill. a "pearl" típusú - hívjuk teklának - gyöngyökre vonatkozik. A japán gyöngygyártó óriás, a Miyuki honlapján található Size and Shape menüpontban megadják, gyöngytípustól függően, a külső átmérő milliméterben kifejezett méretét. Itt láthatjuk, hogy pl. a 11/0-as gyöngyméret nem 11mm, de még csak nem is 1,1mm. 

3. Kvízkérdésünk tehát nem egy vagy két gyöngytípus milliméterben meghatározott méretére, hanem arra vonatkozott, hogy mit jelent, ha egy gyöngy mérete 11/0, és azt hogyan értelmezzük? A Rayher Kreatív Centrumban gyakran ékezik felénk kérdés vásárlóinktól a forgalmazott gyöngyök méretével kapcsolatban, ezért mi is kíváncsiak voltunk, vajon ismert-e ez az elv a gyöngyfűzők körében?

Úgy láttuk, hogy erre a kérdésünkre nem volt könnyű válaszolni, (és a Google keresőben talált válaszok bár bizonyos szempontból helyesek voltak, mi nem erre vártuk a választ), ezért itt bővebben fejtettük ki, hogy ez az alapfogalom ismertté váljon. Továbbá, a célunk a kvízjátékkal az, hogy azok számára is, akik nem vesznek részt a kvízjátékban, a válaszokból sok olyan információ is kiderüljön, ami szükséges az áruismerethez, hogy egyre szebb munkák születhessenek.

Bízunk benne, hogy jelen cikkünket hasznosnak találja néhány olyan olvasónk, aki még nem ismerte ezt az elvet.

2011. február 25., péntek

Friss infó: Márciusi kézműves tanfolyamok

A hónap témájához kapcsolódóan mindig kézműves tanfolyamokat is tartunk a Rayher Hobby Kreatív Centrumban (Budapest, IX. Boráros tér 7. Duna Ház I. emelet). 2011. márciusa a Rayherben az ékszergyurmák hónapja! Cikkeinkkel e témakörben szeretnénk majd minél több inspirációt nyújtani. E havi tanfolyamainkat az ékszergyurmák felhasználási technikái iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk.  Lássuk a tanfolyamok részleteit!




Téma Időpont Tanfolyam díja
Nyaklánc márványozással

2011.03.12.
szombat 10:00
1.900,- Ft
Medál aranyfüsttel

2011.03.17.
csütörtök 15:30
1.400.- Ft
Millefiori technikával díszített üvegtál

2011.03.26.
szombat 10:00
2.100,- Ft

Minden tanfolyam ára tartalmazza az alkotások (nyaklánc, medál, üvegtál) elkészítéséhez szükséges alapanyagokat és az eszközök használatát. Az elkészített munkák hazavihetők. A tanfolyamokra előzetes regisztráció szükséges, amit ide kattintva lehet megtenni. Rayher Kreatív Centrum: tanfolyamok


Szeretettel várjuk az érdeklődőket.

.

Videó: Karkötő Tila gyöngyből

Az alábbi 6 és fél perces videót ismét a John Bead.com-ról kölcsönözzük (ez a cég Kanada legnagyobb gyöngyimportőre), és a Peyote öltést tanulhatjuk meg belőle. Ami a videó érdekessége, hogy japán Tila gyöngyöket használ fel hozzá Leslie Rogalski. (Hoppá! Ezeket a gyöngytípusokat ebben a hónapban a Rayher Kreatív Centrumban 10% kedvezménnyel vásárolhatod meg!) Leslie a Beading Daily magazin szerkesztője.


Ha kedvet kaptunk a fenti karkötő elkészítéséhez, az alábbi termékeket ajánljuk a Rayher kínálatából, ezeket ebben a hónapban 10% kedvezménnyel vásárolhatjuk meg a Rayher Kreatív Centrumban (1093 Budapest, Boráros tér 7. Duna Ház, I. emelet) vagy a Rayher webáruházában.

Kiszerelés Miyuki Tila gyöngy
Antik
elefántcsont
gyöngyház

irizáló
5 g
Miyuki Tila gyöngy
Matt
metál
ezüstszürke


5 g
Miyuki Tila gyöngy
mattfehér



5 g
Miyuki Tila gyöngy
matt
fekete


5 g
Cikkszám 14735807 14738566 14733102 14735576
Ára 780 Ft/doboz 780 Ft/doboz 780 Ft/doboz 780 Ft/db

Ne felejtsük el, hogy holnap a fenti technikához hasonló gyöngyűzési módszerrel ismerkedhetünk meg kézműves tanfolyamunkon! A jobb oldali képen látható karkötő elkészítését tanulhatjuk meg.

Téma: Karkötő készítése Tila üveggyöngyökből
Helyszín: Rayher Kreatív Centrum
(1093 Budapest, Boráros tér 7. Duna Ház, I. emelet)
Időpont: 10:00
A tanfolyam díja: 3.760,- Ft

Jelentkezéshez 2011.02.25 24:00 óráig kattints ide!

2011. február 24., csütörtök

Interjú: A krokodil kulcstartótól a könyvsorozatig - gyöngyfűzés mesterfokon

Harmadik interjúnkban Vincze Eszterrel ismerkedünk meg. Eszter gondozza a Színes Ötletek Blogot, amelyet ajánlunk mindenkinek: számtalan jó és követhető kreatív ötlettel, technikával kapcsolatban olvashatunk nap mint nap bejegyzéseket. De, ami miatt most Esztert megkerestük, az elsősorban a másik elfoglaltsága, amiről ismerhetjük a nevét. Eszter, sok más hobbitechnika mellett, 2001 óta foglalkozik gyöngyfűzéssel is. Szaktekintélynek számít a magyar gyöngyfűzők körében, amelyről a Cser Kiadó gondozásában megjelent könyvei is tanúskodnak (jelenleg kapható könyveinek listáját az interjú végén soroltuk fel). Februárban a Rayher blogján, mint azt olvasóink már tudják, az álarckészítés mellett a gyöngyfűzés is fókuszba kerül. Első interjúnkban egy lelkes kezdővel most pedig egy gyakorlott, profinak számító alkotóval ismerkedhetünk meg. Tekintsük meg Eszter munkáit is, amelyeket részben Rayher termékekből is készített!

Kérlek Eszter, mesélj egy kicsit magadról, hogyan kezdődött nálad a gyöngyözés?
Első munkahelyem egy kis gyöngyös és kézimunka üzlet volt, ekkor még 2001-et írtunk, ott kezdődött ez a „szerelem”. Az összes kolléganőm rutinos gyöngyösnek számított már akkoriban is, én meg nem győztem kapkodni a fejem, milyen bámulatosan ügyesek. Szerencsés vagyok, hogy velük hozott össze a sors vagy a véletlen (Kiss Évi, Roskó Marcsi vagy Szikszó Gabi, másoknak is ismerős lehet a nevük, hisz lelkes alkotók mindannyian), mert rengeteget tanulhattam tőlük, és nem csak gyöngyfűzés terén.
Emlékszel még, melyek voltak az első próbálkozásaid? Miket készítettél ebben a korai időszakban?
Persze, hogyne. :) Krokodil-kulcstartót fűztem és rengeteg egysoros karkötőt gumira. Nem bonyolítottam túl, hisz alig nőttem ki a lázadó korszakomból. Később megtanultam értékelni az időigényes, bonyolultabb darabokat, és lelkesen próbálkoztam mindenféle saját ötlettel is.

Te már profinak számítasz, de vajon hogyan váltál gyakorlott gyöngyfűzővé, mit tudsz tanácsolni azoknak, akik mostanában kezdtek ezzel technikával ismerkedni?

Egész egyszerűen sosem tudtam megunni, mindig kíváncsi voltam újabb és újabb gyöngyfűzési technikákra. A gyöngyfűzés napjainkra amúgy is annyira divatos lett, hogy képtelenség is lenne felhagyni vele. 10 évvel ezelőtt még egymásnak mutogattuk a mintákat, hónapokig vártunk egy-egy új gyöngyszállítmányra, és néhány könyv volt csak a piacon magyar nyelven. Ilyen szempontból mára már sokkal könnyebb dolga van azoknak, akik most ismerkednek a témával. Én azt hiszem, akinek tényleg megtetszik a gyöngyfűzés, pusztán lelkesedésből is nagyon hamar belejön, ez velem sem volt másképp.
Mit jelent számodra a gyöngyfűzés, hiszen számos más kreatív technikában is otthon vagy. Van ennek a hobbitechnikának külön helye a szívedben?
Általában véve is szeretek barkácsolni, szöszmötölni. A suliban nagyon szerettem rajzolni, bár nem voltam kiemelkedően tehetséges, azért azt tudtam, hogy az álmaim megvalósításhoz valahogyan kapcsolódni fog a kézművesség. A gyöngyfűzésben megtaláltam mindent, teljesen betölti az életem. Kifejezhetem vele az ízlésemet, a hangulatomat, maga az alkotás pedig teljesen kikapcsol, megnyugtat, de egyúttal lelkesít, ösztönöz is. Remek eszköze az önkifejezésnek, de közben teljesen eltérő személyiséggé is válhatok, attól függően, hogy éppen mit készítek.
Legutóbb a szíves karkötőt tetted közzé a blogodon gyöngyfűzéssel kapcsolatban. Nagyon tetszett! Mi a legújabb szerelmed ebben egy témában? Mit fűzöl mostanában? Mi szokott lázba hozni, talán egy új technika vagy új gyöngytípus, amit nemrég szerettél meg?
Köszönöm szépen! Mostanában gyűrűket fűzők, kicsit hivatásból is, mert ez lesz a témája a következő könyvemnek. Az új gyöngytípusok teljesen magukkal ragadtak (delica minden mennyiségben és változatban), hihetetlen a választék. Imádom a vagány fém kiegészítőket is, mostanában minden ékszeremre aggatok belőlük. De természetesen nekem is vannak kedvenc technikáim (ilyen, pl. a heringöltés vagy a peyote) amiket sorra alkalmazok, fejlesztek, kombinálok.
Szívesen olvasnánk arról, Te hol és hogyan inspirálódsz? Szívesen tanulsz-e meg új technikákat, olvasol-e szaklapokat, kérünk, oszd meg velünk, mesélj, hogy mi is megtudhassuk!
Járok kézműves vásárokra, rengeteg szépséget látni, de persze ilyenkor régi kollégákkal, barátokkal is összefutok és beszélgetek, egy-egy ilyen vásár nagyon fel szokott dobni. Olykor-olykor olvasok szaklapokat, de nem rendszeresen. Az internet korában viszont aki nem akar, annak ki sem kell mozdulnia, én is lelkesen nézegetem mások oldalait és munkáit, így is nagyon jó kapcsolatok, barátságok szövődhetnek. De mindig más és más ihlet meg, van, hogy a hírolvasó nyaklánca tetszik meg (ilyenkor mindig köszönetet mondok a megállítható az adás feltalálójának), van, hogy kifejezetten egy gyöngyből akarok valamit mindenáron megcsinálni, mert beleszerettem a színébe, és persze van, hogy semmi sem jut az eszembe. :)
Nagyon jó dolog az, amikor valaki úgy dönt, hogy megszerzett tudását szívesen átadja másoknak is. Nálad mikor jött el az a pillanat, hogy könyvet írj a gyöngyfűzésről? Elárulod, melyik a legkedvesebb kiadványod a könyveid közül?
Engem elég váratlanul ért az a pillanat, mert magamtól sose mertem volna egy könyvkiadónál próbálkozni. Viszont amikor megkérdezték, hogy lenne-e kedvem hozzá, nem gondolkoztam sokáig, egyből igent mondtam. A blog is valahol az egyik könyvem, mert egyetlen célom volt vele, és ez az ismereteim átadása olykor vicces történetekkel fűszerezve. Mindig a legutóbbi könyvem a kedvencem, ez olyan „révbeértem-érzés”, olyan, hogy ennél többet, jobbat már nem tudok kihozni magamból. Aztán mindig van tovább… Most a készülő gyűrűs a kedvencem.


Nagyon köszönjük az interjút, Eszter! Jó volt megismerni, mit jelent számodra a gyöngyfűzés. További örömteli alkotós órákat kívánunk!

Jó szívvel ajánljuk Vincze Eszternek a Cser Kiadónál megjelent alábbi könyveit, amelyek 995 Ft-os egységáron megvásárolhatók a Rayher Kreatív Centrumban is:


Budaházi Brigitta
.

2011. február 23., szerda

Videó: Ezüst-lila maszk elkészítése

Újabb álarc-készítő videót hoztunk. Az díszítése egyszerű: ezüst színű csillámport szórunk a folyékony ragasztóval bekent maszk alapra, majd gyöngytollal pöttyöket rajzolunk rá, amit glitter glue-val (csillámos ragasztó) emelünk ki (ebbe szintén szórhatunk lila csillámport). A maszkot feldobhatjuk néhány madártollal, amelyet ragasztópisztollyal tudunk rögzíteni. A maszk másik oldalára pedig szintén a glitter glue és lila csillámpor kombinációjával alkothatunk szép rajzolatot. Egy elegáns,  könnyen elkészíthető maszkot készíthetünk így el. De, nézzük meg lépésről-lépésre, hogyan készült ez a velencei maszk! Forrás: You tube Eredeti álarc: Karen Aguilar

Nehézségi fok: egyszerű


Ha kedvet kaptunk a fenti maszk elkészítéséhez, az alábbi termékeket ajánljuk a Rayher Kreatív Centrum termékeiből:

Kiszerelés 1 db papírmasé maszk:
szemmaszk,
20x10 cm, gumis
Flitter,
ultra finom,
brill. ezüst,
10 ml
Flitter,
ultra finom,
brill. ezüst,
110 g
Csillámos ragasztó
metallic, bíborszínű,
20 ml
Cikkszám 7156100 39421610 3925822 14715102
Ára 820 Ft/db 520 Ft/doboz 1.770 Ft/doboz 340 Ft/db
Kiszerelés Kakastoll, s.barna,
10-15 cm, 3 g
"Csincsilla" toll,
7,5-9 cm
Dísztoll, 8 cm, vegyes, 35 db Dekotoll, 6 cm, fekete/piros,
kb. 40 db
Cikkszám 8517605 8517500 8510049 8510818
Ára 600,- Ft/cs 490,- Ft/cs 550,- Ft/cs 440,- Ft/cs

Ha kedvet kaptunk a fenti ötletek elkészítéséhez, az imént bemutatott termékeinket megvásárolhatók a Rayher Kreatív Centrumban (1093 Budapest, Boráros tér 7. Duna Ház, I. emelet) vagy a Rayher webáruházában.

2011. február 20., vasárnap

Interjú: Egy ismerős arc és azok a szép velencei maszkok

A hónap második interjújában Madaras Katával ismerkedjünk meg. Kata a Rayher Kreatív Centrum munkatársa, s nap mint nap személyesen is találkozhatunk vele Boráros téri üzletünkben. Többféle hobbitechnikában van otthon és üzletünkben jó pár helyen csodálhatjuk gyönyörű alkotásait. Februárban a a hónap témájához kapcsolódóan az álarckészítés is fókuszba kerül. Büszkén mutatjuk be Katát és álomszép velencei álarcait, amelyeket Rayher termékekből készített!

Kérlek, mutasd be magadat pár szóban! Mióta foglalkozol kézműveskedéssel, melyik hobbitechnika áll hozzád a legközelebb!
Madaras Kata vagyok, a Rayher Hobby Centrumban dolgozom. A szép tárgyak elkészítésére tett kísérletek gyerekkorom óta foglalkoztatnak. Nagypapám festőművész volt, apukám intarziázik, nagynéném és nagybátyám bőrdíszművesek. Bárhová néztem mindenki alkotott valamit, nehéz lett volna kimaradni a sorból. Minden hobbytechnika közel áll hozzám, gyakran kombinálom őket. Van úgy, hogy egy tárgy attól lesz teljes, hogy festés, decoupage, mozaik és még ki tudja mi minden van rajta. Csak az összhang a lényeg nem a technika.
Jártál már Velencében? A karneválon is? Mesélj erről egy kicsit!
Igen, jártam a Velencei karneválon, a hangulat elképesztő. Az emberek felöltöznek jelmezbe és levetkőzik a gátlásaikat. Nem a szó rossz értelmében, hanem szinte gyermekien közvetlenné válnak. A színek, fények, jelmezek kavalkádja leírhatatlan. Nagyon jól éreztem magam.


Mi fogott meg a velencei maszkokban? Miért döntöttél úgy, hogy elkészíted ezeket az álarcokat?

A maszkokat körüllengi valami titokzatosság, szépség és a világunkból annyira hiányzó pompa. Egy igényesen elkészített álarc olyan, mint egy ékszer. Készítésekor elszabadulhat az ember fantáziája, szinte nincs olyan díszítés, ami egy maszk esetében „sok” lenne. Ha éppen nem viseljük,(Ez sajnos az év 99, 9 %) akkor a lakásunkban is találhatunk neki méltó helyet.
Kata, egyszerűen gyönyörűek ezek a maszkok! Melyik az itt bemutatott három álarc közül a kedvenced és miért? A technika, az álarc formája vagy a színkombinációk miatt döntöttél emellett?
A Jolly maszk a kedvencem. Klasszikus karneváli figura és sokat kínlódtam a fejdíszével, míg olyanra sikerült, ahogy elképzeltem.
Mi is ezt választottuk a hónap témája "emblémájának"! Elmondanád részletesen, hogyan készült ez a számodra kedves álarc? Most zajlik épp alkotós játékunk itt a Rayher blogján, amelyen egy saját magunk készítette álarcot kell megmutatni. Jól jöhet egy tapasztalt alkotó tanácsa azok számára, akik tervezik, hogy indulnak játékunkon. Te, aki ilyen gyönyörű alkotásokat készítesz, mit tanácsolsz, hogy érdemes belefogni?

Ez a három álarc gipszből van, díszálarcok. Hordható változatukat papírmassé alapra készíthetjük el. A gipsz maszkoknál első lépésként öntsük ki az alapot. Tejföl sűrűségű gipsz és víz keverékével töltsük föl az öntőformát. Pár óra múlva óvatosan kiemelhetjük a formából és hagyjuk teljesen megszáradni (hőmérséklettől függően több nap is lehet). Nagyon fontos, hogy az alap teljesen száraz legyen, mert egyébként ledobja magáról a festéket. Tervezzük meg a díszitést és ceruzával rajzoljuk fel az álarcra. Figyeljünk a szimmetriára. A festéshez akrilfestéket használjunk, ez egy könnyen kezelhető vízbázisú festék (A festéket száradás előtt oldja a víz, teljes száradás után nem) A finomabb indákat, a szemkörnyéket és a száj vonalát emeljük ki kontúrozóval. Használjunk bátran csillámport, metál és gyöngyházfestéket, flittereket, strasszokat. A fejdíszeket elkészíthetjük tollakból, szélkerékfóliából, textíliákból, szalagokból, vagy akár ezek kombinációjából is. A szélkerékfóliás fejdíszt díszíthetjük csillámos tollakkal kontúrokkal, strasszokkal. Elkészítse egyszerű. A körvonalait és a díszítéseket papíron megtervezzük, a fólia alá helyezzük és egyszerűen átmásoljuk a díszítő tollakkal. A textilből és szalagokból készült fejdísz szép tartását textilmerevítő adalékkal érhetjük el. Az anyagot átitatjuk az adalékkal, formára rendezzük és hagyjuk megszáradni. Száradás után gipszkeménységűvé válik, festhető, lakkozható. A kész fejdíszt ragasztópisztollyal erősíthetjük a maszkhoz.
Tudnál ajánlani néhány terméket is a Rayher kínálatából?
Üzletünk kínálatában minden anyag és eszköz megtalálható, ami az álarcok elkészítéséhez szükséges. Kiöntőformák, gipsz, álarcalapok (cica, teljes arc, szemmaszkok), akrilfestékek, lakkok, Textilmerevítő, szalagok, tollak, boák, csillámporok, flitterek, strasszok
Nagyon köszönjük az interjút, Kata! Jó volt hallani egy kicsit e szép álarcok elkészítésének háttéréről. További örömteli alkotós órát kívánunk! Büszkék vagyunk rá,  hogy munkatársunkat és fortélyait bemutathattuk. Szeretettel ajánljuk olvasóink figyelmébe Kata személyes honlapját is, ahol további szép kézműves munkáit lehet megtekinteni: www.madaraskata.com

Olvasóink biztosak lehetnek abban, hogy Kata további alkotásaival is találkozhatnak majd, és ismerkedhetnek meg itt a Rayher inspriációs blogján a jövőben!


Budaházi Brigitta
.

2011. február 17., csütörtök

Újságajánló: Fűzzünk gyöngyöt!

Ha szívesen megismerkednél a legfrissebb gyöngyfűzési technikákkal, tájékozódni szeretnél "gyöngyös" hírek terén, érdekelnek a legtrendibb modellek, gyere be a Rayher Kreatív Centrumba, és nézz körül az újságos állványunkon! Egy kis ízelítő, hogy milyen újságokkal várjuk a gyöngyfűzőket:


Tudnivalók
Bead & button magazin
2011. FEBRUÁR
Ára: 2.410 Ft
Fashion Gems magazin
2011. Január/Február
Ára: 2.695 Ft
Beads & Beyond magazin
2011. Február
Ára: 2.550 Ft
Crea Gioielli
con Swarovski magazin

2011. Február/Március
Ára: 2.695 Ft


.

Videó: St. Petersburg öltés Magatama és Delica gyöngyökkel

A farsangon kívül, még mindig a gyöngyözés is téma a Rayher inspirációs blogján - "A TE kreatív világod"-ban. Túl vagyunk már két gyöngyfűzős tanfolyamon, közeledik a harmadik időpontja. (Apropó! Tudsz ezekről a tanfolyamokról? Ha még nem, itt utánanézhetsz: Friss info: Februári kézműves tanfolyamok).

Az alábbi 5 perces videót a John Bead.com-ról kölcsönözzük (ez a cég Kanada legnagyobb gyöngyimportőre), és a St. Petersburg öltést tanulhatjuk meg belőle. Ami a videó érdekessége, hogy japán Magatama és Delica gyöngyöket használ fel hozzá Leslie Rogalski. (Hoppá! Ezeket a gyöngytípusokat ebben a hónapban a Rayher Kreatív Centrumban 10% kedvezménnyel vásárolhatod meg!) Leslie a Beading Daily magazin szerkesztője.


Ha kedvet kaptál a fenti minta elkészítéséhez, az alábbi gyöngytípusokat és még több száz fajtát megtalálhatsz a Rayher Kreatív Centrumban és webáruházainkban!

Kiszerelés Magatama gyöngy
metálfényű
rezes aranyszínű
5g/doboz
Magatama gyöngy átlátszó
ametiszt színű
12g/doboz
Magatama gyöngy
deres szivárvány
smaragd színű
9g/doboz
Magatama gyöngy
opak
fehér színű
5g/doboz
Cikkszám 14718639 14710820 14712429 14715102
Ára 540 Ft/doboz 540 Ft/doboz 540 Ft/doboz 540 Ft/doboz
Kiszerelés Delica gyöngy
opak matt
klasszikus piros színű
7g/doboz
Delica gyöngy
metál matt
antracitszürke színű
7g/doboz
Delcia gyöngy
ezüstközepű
világos topáz színű
6g/doboz
Delica gyöngy
gyöngyház
ibolya színű
8g/doboz
Cikkszám 14764287 14761572 14762807 14766314
Ára 1.460,- Ft/dob 1.460,- Ft/dob 1.460,- Ft/dob 1.460,- Ft/dob


A következő bejegyzésünkben ismét újságajánlóval jövünk, ezúttal a gyöngyfűzők kedvében szeretnénk járni!