2011. március 23., szerda

Lenyűgőző: Miniatűr kisbabák gyurmából

Új rovatot indítunk "Lenyűgöző" címmel. Ezekben a cikkekben olyan érdekességeket mutatunk be, amelyekre akkor bukkantunk az interneten, amikor A hónap témájához gyűjtjük az inspirációkat és olvasnivalókat. Első ilyen cikkünkben a süthető vagy ékszergyurma egy fantasztikusan egyedülálló, művészi felhasználását szeretnénk megosztani a Rayher inspirációs blogjának olvasóival.

Camille Allen Powell Riverben él, British Columbiában, Canadában, ahol hihetetlen aprólékos munkával formáz meg újszülött babákat ékszergyurmából. Ahogy honlapján is olvashatjuk, még az apró ráncokat és pici körmöcskéket is kialakítja a sokszor csak tojásnyi méretű kisbabákon.


Forrás: Camille Allen.com
Érdemes megcsodálni honlapjának galériáját, itt számos apró kis babaszobrot láthatunk:
Camille Allen: Photo Gallery
Ha egy-egy fotó mellett a View more Photos linkre kattintunk, eljuthatunk az adott "modellről" készült további képekhez. Például: Camille Allen: Juliet
Ehhez a kisbabához a művész még apró horgolt takarót és kis ruhákat is készített, s persze, játékmackóval és cumisüveggel együtt volt teljes a kép. A leírás szerint az anatómiailag tökéletes, 9 cm-es kis szobor egyedülálló a világon, soha többé nem készít belőle többet.

Forrás: Camille Allen.com
Érdemes megfigyelni, hogy ezeken a műalkotásnak is beillő egyedi szobrokon nemcsak az arányokat, apró részleteket, de még a kis újszülöttekre oly' jellemző pózokat és testhelyzeteket is mennyire kiválóan jeleníti meg Camille.

Következő "Lenyűgöző" cikkünkben pedig még varázslatosabb témát érintünk: tündérekkel ismerkedhetünk meg!

1 megjegyzés:

  1. Tündériek, bájosak, és persze fantasztikus kézimunka! Nagyon-nagyon tetszik! :-)

    VálaszTörlés